Duikopleidingen

De Brandweer Duikvereniging Cuijk is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond - NOB (www.onderwatersport.org) en we verzorgen onze duikopleidingen volgens de NOB normen. Dat wil zeggen niet in sneltreinvaart, maar wel gedegen en kwalitatief goed, zodat we ook veilige duikers afleveren. We zijn geen opleidingsinstituut waar je een brevet komt halen, maar we hechten veel waarde aan binding met de vereniging. Trefwoorden zijn respect voor elkaar, gezelligheid, kwaliteit en veiligheid. Kortom dit kun je ook op deze website lezen.

 

Ga er maar vanuit dat de 1* duikopleiding van oktober t/m mei-juni duurt. Wij starten met een uitgebreide snorkelopleiding en vanaf aanvang januari volgt dan de perslucht-duikopleiding. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een gedegen snorkelopleiding je de basisvaardigheden voor je latere duikopleiding geeft. We streven ernaar om elk nieuw binnenwaterseizoen te beginnen met een groep van 4 tot max. 6 nieuwe deelnemers, zodat we 2 tot max. 3 cursisten per instructeur hebben. Hierdoor is er individueel voldoende aandacht. 

De eerste maand wordt als proefmaand gezien, waarbij je vrijblijvend meedoet. Na die maand beslis je of je lid wordt of niet, zo ja dan zit je zit voor 1 jaar aan het lidmaatschap vast.

 

We zijn bevoegd om voor alle NOB/CMAS brevetten binnen onze club op te leiden en te examineren.

 

Tussendoor zijn we natuurlijk ook buiten aan het duiken op diverse locaties. 

Ons binnenwaterseizoen begint in oktober en wel op de donderdagavonden van 21.00 tot 22.00 uur in zwembad De Kwel aan de St. Annastraat te Cuijk.  Tijdens de opleiding wordt er wel van je verwacht dat je er in principe elke les bij bent. 

 

Klik onder het tabblad Duikopleidingen op de link Startende duikers voor verdere informatie

Laatste nieuws

Gedragsregels BDC

 Publicatie van onze gedragsregels

lees meer


BDC kleding lijn

 Nieuw te bestellen

lees meer


16 april 20.00 ALV

 ‘t Wapen van Beers

lees meer


Helmduiken bij BDC

 28 februari 21.00 uur

lees meer


Bungelaar nieuws

 26-2-2019 presentatie gemeente Cuijk

lees meer