Brandweer duikbrevet

 Inschaling brandweer duikbrevet naar NOB brevet

 

Er zijn mogelijkheden om een behaald brandweer duikbrevet in te schalen naar het 1* NOB duikbrevet. Aangezien aan een brandweer duikopleiding geheel andere eisen worden gesteld als aan een recreatieve duikopleiding, zul je als houder van zo'n brandweer duikbrevet naast de veelvuldige kennis die je al bezit, toch enkele vaardigheden uit de recreatieve duiksport moeten overnemen.

 

Samen met een NOB-instructeur neem je een aantal typische onderwerpen door die normaliter niet in de brandweerduikopleiding worden behandeld. Voorbeelden hiervan zijn het buddy systeem, geassisteerde- en reddingsopstijgingen, hanteren van decompressietabellen (het 1* NOB brevet maakte je bevoegd om tot 20 meter diepte te duiken) en het maken van een risico inventarisatie voorafgaande aan de duik.

 

Het is natuurlijk wel mogelijk dat je intussen ervaring hebt opgedaan, bijvoorbeeld in getijdenwaterduiken. In overleg met de instructeur kan dan besproken worden of er wellicht vrijstellingen zijn. De onderdelen die voor de inschaling behandeld worden zijn: NOB-duiktabellen, duiken in getijdenwater en Check de Stek.

 

De kosten zijn het lidmaatschap van de vereniging. De hoogte daarvan verschilt per vereniging. Daarbij komt het lidmaatschap van de NOB (2015 € 41,20 / jaar vanaf 18 jaar). Meestal is dat al verwerkt in de contributie van de vereniging. Ook schaf je een lespakket 1*-duiker aan. Hiermee kan dan de brevetkaart aangevraagd worden.

 

Zie voor nadere informatie over het inschalen van het brandweer duikbrevet naar NOB 1* brevet:

duikcuijk.nl/media/downloads/info%20inschaling%20brandweerduiker.pdf .

 

Houd er rekening mee dat dit gedateerde info betreft, de meest recente lidmaatschapbedragen staan op de NOB site vermeld, zie daarvoor op de link hieronder

 

Algemene informatie over NOB lidmaatschap;

http://www.onderwatersport.org/Lidmaatschap/Lidwordenvaneenvereniging.aspx

Laatste nieuws

Geen trainingen tot 6 april

De Kwel gesloten tm 6 april

lees meer


2 januari NIEUWJAARSRECEPTIE

aanvang 20.30 uur

lees meer


16 januari Reanimatiecursus

 Brandweer kazerne Cuijk

lees meer


Gedragsregels BDC

 Publicatie van onze gedragsregels

lees meer


BDC kleding lijn

 Nieuw te bestellen

lees meer