Laatste nieuws overzicht

Hele mooie daad door Jeroen

Laatste nieuws overzicht >>

Bijgaand bericht zond ons lid Jeroen afgelopen maandag de 7e juli 2014 aan Mario;

 

Afgelopen zaterdagnacht (5 op 6 juli 2014) , kort na de voetbalwedstrijd heb ik mijn opleiding Redden in de praktijk kunnen brengen. Een gast in onze jachthaven was te water geraakt en na wat zwembewegingen steeds verder weggezakt in het water en uiteindelijk zinkende. Ik ben in het water gesprongen en heb hem naar boven kunnen  halen. Hij was gelukkig slechts 1 meter diep onder water gezakt en ik heb hem aan de wal kunnen brengen. Hij is na twee nachtjes op de IC nu overgebracht naar de verpleegafdeling en maakt het redelijk wel.

Ik heb heel veel aan de opleiding Redden gehad, mn om de drenkeling van achteren te benaderen zodat hij niet in staat was om mij vast te houden of te grijpen en ik hem wel. Ook was het voor mij enorm geruststellend dat, nadat hij weer boven was, hij begon te kreunen en andere geluiden te maken. Daardoor wist ik dat hij nog levend was en hartslag en ademhaling had. Dat maakte het een stukje meer relaxed want ik dacht dadelijk moeten we `m ook nog reanimeren. En met al dat westrijdbier leek me dat nogal vermoeiend. Tijdens en na het gebeuren heb ik toch wel een paar keer aan Mario en Frank moeten denken, hoe zat het ook al weer en na even beredeneren ging alles perfect. Het heeft in ieder geval een mensenleven gered en dat wilde ik jullie even laten weten.

Gisteren maandag 7 juli kwam de burgemeester al een bloemetje brengen, leuk en dat waardeer ik ook wel, maar zo is het wel genoeg. Anders laat ik de volgende drenkeling ..... Nee dat doe ik niet (ha ha). Bedankt voor je enthousiaste reactie en ere wie ere toekomt, zonder de gedegen opleiding en oefeningen zou ik wellicht niet de overtuiging hebben gehad om dit onder de omstandigheden (tussen twee grote motorschepen en in het donker) voor mij zelf veilig te kunnen doen. 

Groet Jeroen.  

 

Eea kwam niet alleen de lokale pers maar zelf de nationale, nee de internationale pers ter ore;

Laatst vernieuwd: Monday, 6th July, 2015 om 15:57

Terug

Laatste nieuws

Geen trainingen tot 6 april

De Kwel gesloten tm 6 april

lees meer


2 januari NIEUWJAARSRECEPTIE

aanvang 20.30 uur

lees meer


16 januari Reanimatiecursus

 Brandweer kazerne Cuijk

lees meer


Gedragsregels BDC

 Publicatie van onze gedragsregels

lees meer


BDC kleding lijn

 Nieuw te bestellen

lees meer