Laatste nieuws overzicht

Medaille voor Jeroen

Laatste nieuws overzicht >>

 

 

GRAVE - Afgelopen zaterdag 4 juli 2015 overhandigde burgemeester Lex Roolvink van Grave twee dappere Gravenaren de medaille en het getuigschrift van het Carnegiefonds. Jeroen van Druten en Mart Beurskens redden een jaar geleden de toen 68-jarige Wuf Floor van een zekere verdrinkingsdood.

 

 

Wuf Floor: “Ik liep samen met mijn vrouw en enkele andere gasten van jachthaven De Stuw terug naar onze boot. Het was al hartstikke donker. Plotseling struikelde ik, of gleed ik uit, en viel in het water. Tijdens de val kwam ik nog met mijn hoofd tegen de steiger.”

Jeroen van Druten
Wuf had tijdens zijn val blijkbaar twee engeltjes op zijn schouder. De een was Jeroen van Druten: “Ik hoorde iemand in het water plonsen, ging er heen en zag, in het licht van een zaklantaarn, iemand naar beneden zakken. Ogen en mond wijd open. Ik ben lid van het duikersteam in Cuijk, bedacht me geen moment en dook het water in. Het was nog lastig om Wuf te vinden tussen de boten. Toen ik hem vast had en met hem wegzwom hoorde ik hem gelukkig rochelen. Dat was een hele geruststelling.” 

Mart Beurskens
Op de steiger stond de tweede engel. Mart Beurskens. Hij is in het dagelijks leven verpleegkundige. Hoe goed kun je het treffen. Mart begon meteen met reanimeren, omstanders hadden een ambulance gebeld, die snel ter plaatse was. Na drie dagen ziekenhuis kon Wuf Floor weer naar huis. 

'Echte heldendaad'
Burgemeester Lex Roolvink: “Hoe vaak lees je niet dat iemand achter een drenkeling aangaat en daarbij zelf het leven laat? Hier is echt sprake van een heldendaad. Ik ben dan ook trots om deze medailles met oorkonde van de Stichting Carnegie Heldenfonds aan deze twee moedige Gravenaren te mogen uitreiken.”

 

Webbeheer: Een en ander was vorig jaar al onderwerp in de pers, het haalde zelfs Al Jazeera, zie: Hele mooie daad door Jeroen

Laatst vernieuwd: Monday, 6th July, 2015 om 15:56

Terug

Laatste nieuws

Geen trainingen tot 6 april

De Kwel gesloten tm 6 april

lees meer


2 januari NIEUWJAARSRECEPTIE

aanvang 20.30 uur

lees meer


16 januari Reanimatiecursus

 Brandweer kazerne Cuijk

lees meer


Gedragsregels BDC

 Publicatie van onze gedragsregels

lees meer


BDC kleding lijn

 Nieuw te bestellen

lees meer