Laatste nieuws overzicht

Ondersteuning EHaD-wedstrijden Reddingsbrigade Erica

Laatste nieuws overzicht >>


 Deeloverzicht oefenscenarioOverleg over de wijze van beveiligen tussen BDC en EricaMieke beveiligd zelfs de dronken visser!

 

Tweede pinksterdag hebben we, net als vorig jaar, geholpen met de onderwaterbeveiliging van de wedstrijden ‘Eerste Hulp aan Drenkelingen’, waar zo’n 20 teams uit heel Nederland aan meededen De locatie was zwembad de Kwel, ons wel bekend. Wat de teams aantroffen als oefenscenario was een camping-zwemvijver inclusief vlot, waarmee een ongeluk was gebeurd met een gezin. Verstorende factoren zoals een dronken visser (de enige met aanwezige met een telefoon) en een autistisch jochie die zijn knuffel ‘Hans’ in de vijver had gegooid (en continu oorverdovend bleef schreeuwen om zijn 'Hans') maakten het een verwarrende en voor de coördinatoren uitdagende klus.

Dronken visser, met als enige een telefoon.Ai, ongeluk met het vlot!'Red mijn Jubke!''Hans' is eindelijk gered!

 

 

De oefening was voor een zwembad zo ‘buitenwater’-mogelijk opgezet, door rommel aan de oppervlakte en de bodem van het bad deels te bedekken met een zwart zeil. Dit ook om het vinden van een kinder-reanimatiepop te bemoeilijken. Met dit zeil hebben wij nog aardige gevechten geleverd, want door de uitblaasroosters in de bodem kwam dit steeds omhoog, met alle risico’s van dien voor de teams. Voor de 5 liter flessen betekende dit dat we erg snel door de lucht heen waren!

Al met al dank aan Esther, Mieke, Lisette, René, Jan, Jolanda, Jos en Frank voor de bereidheid en inzet.

 

**Foto's met dank aan Hugo Maaskant!

 

 

Laatst vernieuwd: Tuesday, 10th June, 2014 om 12:58

Terug

Laatste nieuws

Geen trainingen tot 6 april

De Kwel gesloten tm 6 april

lees meer


2 januari NIEUWJAARSRECEPTIE

aanvang 20.30 uur

lees meer


16 januari Reanimatiecursus

 Brandweer kazerne Cuijk

lees meer


Gedragsregels BDC

 Publicatie van onze gedragsregels

lees meer


BDC kleding lijn

 Nieuw te bestellen

lees meer